måndag 10 januari 2011

Sylt?

Jag åt havregrynsgröt till frukost i morse och hade lite problem (??) med vad jag skulle ha på. Jag vill gärna ha nåt mer än bara kanel, nåt syltigt men utan sockret. Så kom jag ihåg att jag läste hos Jessica i helgen att hon micrade äpplen med kanel och kardemumma till mellanmål och då tänkte jag att hum, micrade äppelbitar med kanel på? Super säger jag bara! Så tack Jessica för det tipset!!

Tidigare så kokade jag ibland med äpple och kanel, jordgubbar och kardemumma eller lite blåbär i gröten. Men eftersom det nu inte bara är jag som ska äta av den så kan jag inte blanda i sånt. Dottern frågade en gång "mamma, varför är det ÖGON i gröten??" när jag hade med blåbär. Så den varianten är lagd på hyllan så länge. :)

6 kommentarer:

 1. hahaha ungar är för härliga (och ärliga!)

  http://hejaelin.webblogg.se

  SvaraRadera
 2. Jag brukar riva ett äpple bara och blanda i. Gröna äpplen ska det vara. Känns fräscht och nyttigt. Fast idag hade jag inget äpple hemma så jag tog en bit banankaka till istället, banan är ju också nyttigt...

  SvaraRadera
 3. Jag äter lingonsylt, det är förvisso socker, men det är så lite sylt så jag tar det.
  För övrigt åt jag gröt imorse. och i förrgår. Det kändes nästan helt okej! :)

  SvaraRadera
 4. Elin: Ja! Verkligen. :)

  Karin: Låter absolut nyttigt! Rivet äpple i den kokta gröten eller låter du den koka med?

  Annan: Jag med! Samma dagar. Är jag du? Och du jag?? Scary! Ibland har jag lingon på. Men nu är jag inne i en äpple/kanelperiod igen. Jag gillar kanel. :)

  SvaraRadera
 5. Rivet äpple i färdigkokt gröt, inte koka med. Man vill ju behålla vitaminerna. Och krispet.

  SvaraRadera
 6. Usch så obehagligt. Hmm.
  Hade du kardemumma i gröten när du kokte den? För isåfall är du jag. Annars inte.

  SvaraRadera