torsdag 13 januari 2011

DuoVal?

Ni som viktväktar - hur gör ni om ni ex är bjudna på mat hos en kompis och det är ris? Kör ni på duoval, uppskattar ni vad som är ca 1½ dl eller ber ni om dlmått och mäter så det blir exakt när ni sedan ska räkna era propoints? Jag kan inte riktigt med att mäta och väga när jag är borta eller har folk hemma, på nåt sätt så vill jag kunna leva lite halvnormalt ändå? Är det galet? Eller, det beror nog på vem det är som är på besök! Vissa av mina vänner skulle jag inte tveka att väga/mäta upp mängden med, men inte alla.

Bortsett från dovalfrågan så är det väl en fråga som är berättigad oavsett hur ni håller koll på vad ni äter. Hur GÖR ni? Uppskattar? Mäter? Äter sånt man kan räkna?

3 kommentarer:

 1. Jag ögonmåttar. Mäter hemma oftast eller nu ibland och ögonmåttar mycket.
  Några få gånger kan jag använda duoval grejjen, men inte ofta.
  Jag håller helt med om ovanstående påståenden. Tex ikväll ska vi till J&R på ost och vin. Då kommer jag inte ta fram vågen precis. Kan litegrann förstöra njutningen. Men jag ska försöka ha en dold agenda (som INGEN) utom jag vet om :) Får väl se hur det går!

  SvaraRadera
 2. Här är en viktväktare till - jag kör duoval där man kan, resten uppskattar jag och överdriver ofta lite för säkerhets skull =)

  Ser att inte alla kan lämna kommentarer i din blogg - gå in på inställningar, kommentarer och välj ALLA om du vill det!

  Hälsn Maria http://viktig-ija.blogspot.com/

  SvaraRadera
 3. Jag kör alltid duoval på både potatis & ris. Bara känslan att jag får äta mkt av det mättar, om du fattar : )

  SvaraRadera