torsdag 29 december 2011

Mål och vilopuls

Det här med vilopuls. Är dwt viktigt att ha låg sån? Vad ska man ha? Hur får man ner den?
Och så var det mål. Nu tänker jag mål med träningen. Jag måste fundera på det. Ha en plan. Ett sk "tänk". Åh. Jag är så på angående träningen. Det är ju verkligen galet roligt!!

1 kommentar:

  1. Inte så att jag är helt påläst för stunden, men när jag tänker på hjärtas arbete så tänker jag så här:ju kraftfullare pumpningar hjärtat kan göra för att skicka syrefattigt blod till lungorna och syrerikt blod ut i kroppen, desto färre pumpningar krävs det per tidsenhet, desto lägre puls. Här gäller det ju också att blodkärlen är hyfsat befriade från beläggningar för annars får hjärtat pumpa mot ett högre tryck. Förutsatt att jag inte har några sjukdomar, så får jag mitt hjärta starkt genom att utsätta det för träning.

    Så låg vilopuls, ja det kan vara något att sträva efter för det torde innebära att hjärtat jobbar kraftfullt per slag. Extremt vältränade, som Lance Armstrong lär ha vilopuls på runt 30, men lågt kan ligga nog runt 60 normalt sett.

    Men. Vilopuls och maxpuls ger nu inte alltid hela sanningen, en del av detta kan vara genetiskt betingat. Jag har själv väldigt hög maxpuls utan att vara särskilt vältränad, min vilopuls har jag faktiskt inte kollat på år och dag, kanske dags?

    SvaraRadera